InMotion Ergotherapie

Praktijkadres:
Hürthstraat 11
3203 LH Spijkenisse

Tel.: 06 39 21 36 31
Fax: 0847 35 30 92
KvK: 24455999

Internet:
www.inmotionergotherapie.nl

E-mail:
info@inmotionergotherapie.nl

De praktijk is gehuisvest bij InMotion Fysiotherapie en Fitness in gezondheidscentrum de Zomertuinen.
 
InMotion Ergotherapie op Facebook

Praktijkinformatie

De Praktijk

De praktijk is gehuisvest bij InMotion Fysiotherapie en Fitness in gezondheidscentrum de Zomertuinen. De praktijk is gericht op volwassenen en heeft als werkgebied Spijkenisse en omstreken (Voorne Putten-Rozenburg, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon).

Uw Ergotherapeuten:

Sabrina Bijl-Fortes
Ergotherapeut, gespecialiseerd in Parkinson, COPD, neurologische aandoeningen en dementie (EDOMAH)
Handtherapeut
Praktijkeigenaar


Sabrina Bijl-FortesVan jongsaf aan ben ik altijd gedreven geweest in de dingen die ik doe. Ik combineerde op die leeftijd mijn school met mijn sport. Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam ik er achter dat ik graag met mensen wilde werken en dan het liefst met kinderen. Van alle beroepen die ik zag, leek ergotherapie mij het leukst. In 1997 ben ik met de opleiding begonnen en sinds 2001 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de hogeschool van Rotterdam. Ondanks dat ik aan het begin van de opleiding aan had gegeven dat ik graag met kinderen wilde werken, was in de loop van de opleiding mijn mening hierover veranderd. Ik wilde namelijk graag met volwassenen en ouderen werken, wat ik leuker vond dan ik in de eerste instantie had verwacht.
Na 8 jaar in een gecombineerd (somatisch en psychogeriatrisch) verpleeghuis te hebben gewerkt, waar ik verschillende aandoeningen heb behandeld en daarnaast nog heb les gegeven op de opleiding ergotherapie te Rotterdam, in de OR heb gezeten, een waarnemend leidinggevende functie van het paramedisch team heb gehad etc., heb ik besloten om een eigen praktijk te starten in mijn eigen woonomgeving. Ik merkte dat hier op het eiland Voorne Putten en omgeving nog niet veel ergotherapeuten waren en wilde graag de meerwaarde van ergotherapie voor mensen laten zien. In januari 2008 ben ik de praktijk InMotion Ergotherapie begonnen. Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot een praktijk met meerdere medewerkers, behandelen we verschillende doelgroepen en hebben we verscheidene specialisaties.

In de loop der jaren heb ik mij verder gespecialiseerd. Naast de specialisaties die ik al had (dementie (EDOMAH), neurorevalidatie, handspalken, NDT, AMPS) heb ik mij verder gespecialiseerd in Parkinson, COPD, reuma (JPP), arbeid / re-integratie en belasting/belastbaarheid (activiteitenweger).

Binnen de praktijk willen we dat elke medewerker zich verder kan ontwikkelen binnen zijn specialisme, zodat er een kwalitatief goed behandelteam ontstaat.

Sinds 2009 ben ik samen met Jaap van der Jagt eigenaar van InMotion Fysiotherapie en Fitness. In het verpleeghuis was ik gewend om veel samen te werken met andere disciplines. Door de start van onze gezamenlijke praktijk was de eerste stap gezet naar een meer multidisciplinaire aanpak. De afgelopen jaren zijn de drie praktijken steeds meer samen gaan werken en zijn er gezamenlijke projecten opgestart, ook in samenwerking met andere disciplines buiten onze praktijken. Samenwerken, gebruik maken van elkaars deskundigheid en expertise en daarbij het bieden van kwalitatief goede zorg, waarin de cliënt centraal staat, is erg belangrijk binnen onze praktijken.
Het nastreven van één visie en het opzetten van een paramedisch team is een uitdaging en een enthousiast streven. Dit geeft veel voldoening. Wij willen de cliënt een goede multidisciplinaire behandeling bieden waarin deze een actieve rol aanneemt.

Monique Brglez-Bosch
Ergotherapeut
Kinderergotherapeut, gespecialiseerd in Sensorische Integratie, ADHD en Autisme

Monique BoschSinds 2002 mag ik mij ergotherapeut noemen! Het zorgen voor en helpen van anderen leek me in mijn kinderjaren al een nobel beroep, later ben ik meer te weten gekomen over wat ergotherapie precies was en dit leek mij een ideale combinatie in het helpen van anderen door het gebruiken van je eigen creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Nadat ik in 2002 de opleiding Ergotherapie afgerond had, heb ik veel ervaring kunnen opdoen in het werken met zowel kinderen als volwassenen. Ik heb op verschillende plekken gewerkt, ben zelfs een tijdje naar het buitenland geweest en uiteindelijk bij InMotion terecht gekomen, waar ik me zeer op mijn gemak voel!

Bij de behandeling van kinderen liggen mijn interesses met name op het gebied van Sensorische Integratie, Autisme Spectrum Stoornis, AD(H)D, (cognitieve en/of motorische) leerproblematiek en gedragsproblemen. Bij volwassenen ligt dit meer op het gebied van revalidatie, CVA, Reumatische aandoeningen, MS, ALS en werkgerelateerde klachten. Gedurende de jaren dat ik werkzaam ben, heb ik regelmatig bij- en nascholingen gevolgd op vooraf genoemde gebieden. En sinds 2005 mag ik me dan ook Sensorisch Integratie Therapeut noemen!

Als persoon probeer ik iedereen zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en hierbij een veilige plek te creëren om over dagelijkse problemen te praten en oplossingen te zoeken. De uitdaging van mijn vak ligt voor mij in het vergroten van iemands kwaliteit van leven. Dit bereikt de ergotherapeut het beste wanneer cliënten in de eigen omgeving behandeld worden. Mijn werk als eerstelijns ergotherapeut maakt dit heel goed mogelijk, waardoor ik nog meer voldoening uit mijn werk haal.

Pauline Luijendijk
Ergotherapeute, gespecialiseerd in Parkinson, Neurologische aandoeningen,
SI volwassenen en dementie (EDOMAH)

Pauline LuijendijkSinds 1 oktober 2016 ben ik werkzaam bij InMotion Ergotherapie. Na afronding van mijn opleiding in 2001 heb ik in Rotterdam en Delft gewerkt in de eerste lijn, de revalidatie en in de langdurige zorg. In die jaren heb ik mij gespecialiseerd in Parkinson, CVA en dementie. Mijn hart ligt bij het werken in de eerste lijn.

 

 

 

 

 

Linda Engelen-Snoeij
Administratie

Linda SnoeiMijn naam is Linda Engelen-Snoeij. Ik ben geboren in Rockanje en ben sinds 2010 woonachtig in Hellevoetsluis. Nadat ik in 2003 de opleiding VMBO kaderberoepsgerichte leerweg heb afgerond ben ik gestart met de opleiding Paraveterinair in Maasland, ook deze heb ik succesvol afgerond.

Na een aantal jaren dit beroep beoefend te hebben ben ik een andere weg ingeslagen en ben 2011 begonnen bij Fysiotherapie Maaswijk en InMotion Fysiotherapie en Ergotherapie als administratief medewerkster. Wat ik zo leuk vindt aan dit werk is dat het afwisselend is, ik heb direct contact met cliënten in combinatie met de geneeskunde mij interesseert.

 

naar boven