InMotion Ergotherapie

Praktijkadres:
Hürthstraat 11
3203 LH Spijkenisse

Tel.: 06 39 21 36 31
Fax: 0847 35 30 92
KvK: 24455999

Internet:
www.inmotionergotherapie.nl

E-mail:
info@inmotionergotherapie.nl

Ergotherapie kan toegepast worden bij kinderen van alle leeftijden, van baby tot adolescent
 
InMotion Ergotherapie op Facebook

Kinderergotherapie

Kinderergotherapie SpijkenisseDe ontwikkeling van kinderen verloopt niet altijd vanzelf,  waardoor een kind problemen kan ervaren met dagelijkse activiteiten. Kinderergotherapie richt zich op het spelenderwijs verbeteren van dagelijkse activiteiten op school en thuis. Het gaat om handelingen die kinderen zelf willen leren of die ouders belangrijk vinden op het gebied van spel, zelfredzaamheid en schoolse vaardigheden.

Er hoeft niet altijd een duidelijk aanwijsbare reden te zijn voor de problemen in de ontwikkeling. Veel kinderen hebben een lichte achterstand zonder bekende oorzaak, dit kan hen wel zodanig beperken dat dit gevolgen heeft voor hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen.
Andere kinderen die bij de ergotherapie komen ondervinden problemen in het dagelijks leven door een lichamelijke beperking, gedrags- of contactstoornis.

De ergotherapeut kijkt waarom het kind problemen ervaart. Door middel van behandeling en/of het geven van advies aan het kind, de ouders en andere betrokkenen kan er gezamenlijk voor een oplossing gezorgd worden.

Doelgroep
Ergotherapie kan toegepast worden bij kinderen van alle leeftijden, van baby tot adolescent.

Lees verder: voorbeelden kinderergotherapie

naar boven